Min (trading) resa….(del 3)

Min (trading)resa…slutar här?

Självklart inte!
Min resa slutar inte här. Långt ifrån. Är man aktiv inom trading så slutar aldrig resan.
Det är en konstant pågående utveckling, förbättring och anpassning till ändrade förhållanden i marknaden.
Långt ifrån roligt alla dagar, då ljuger jag om jag påstår det, och av den anledningen har jag tagit just de steg som jag gjort – för att bredda mitt spektrum, hjälpa andra till att åtminstone slippa göra vissa misstag och under långsamma marknadsförhållanden ha något annat att göra….som Jag Vill göra.

Då är det snarare att ytterligare en resa börjar för mig i och med lanseringen av utbildningen som jag satt ihop och all kontakt jag har med andra partners på marknaden (ex. Tradingview, Formationseeker mfl.). Otroligt roligt och intressant att få “träffa” alla dessa människor. (Numera träffas man ju oftast över Skype eller liknande så…därav “träffas”. 🙂

Men, för att avsluta min lilla berättelse från de tidigare mailen…
Nej, jag började inte gå med vinst direkt. Det tog ett par månader innan jag konsekvent började se en vändning – och det var väntat. Det är något man Ska räkna med. Sätt dina mål på rimliga nivåer. Att sluta förlora pengar, men givetvis få fortsätta tradea, var mitt första mål. Det nådde jag snabbt efter utbildningen. Idag har jag både bra och dåliga veckor men jag vet att över tid kommer jag att vara lönsam – så länge jag är disciplinerad, systematisk och hela tiden följer upp och anpassar min teknik och min plan. Framför allt – så länge jag har en riskmedvetenhet så ligger oddsen automatiskt till min egen fördel.

Men jag hade aldrig kunnat komma dit jag är idag utan stöd från min fru. Hennes tålamod och förståelse för mina sena kvällar och ibland kanske trötta/frånvarande blick har varit avgörande. Kanske inget jag tänkte på “där och då” men med facit i hand så skulle det aldrig ha gått annars.
Så har du en partner eller familj som “förväntar” sig din närvaro och du ger dig in i detta helhjärtat – kommunicera med han/henne. Skapa en förståelse och visa ödmjukhet inför varandra. Det varar inte för evigt. Det är en investering i dig själv och, i förlängningen, indirekt även i familjen.
När du tagit dig förbi de första trösklarna och de långa nätterna av backtesting så ljusnar det i tunneln. Tro mig. 🙂

Så funderar du på att börja med trading eller om du idag inte är konsekvent lönsam alternativt kanske bara vill ha fler verktyg till din plan – se till att gå en utbildning och, har du möjlighet, skaffa en mentor.

– Bästa tiden att börja var “igår”, näst bästa tiden är idag.


Jag hoppas ni tyckte läsningen om “min (trading)resa” var åtminstone Lite givande….om inte annat lite underhållande kanske?

Om ni har några funderingar eller vill veta mer om det jag gör – tveka inte att kontakta mig.

Mail: henrik@patterntrading.se
Skype: henrik.siverhall
Eller genom våran (slutna) Facebook grupp – en grupp för alla som gillar trading. (Även om grundfokus är mot mönster så nekar vi ingen).


Ni har väl inte missat våran (slutna) Facebook grupp?
Du ansöker enkelt om medlemskap >> Här <<

Kika även in på våran Youtube kanal som vi börjat bygga på. “Sneak previews” från utbildningen finns redan där.

.

<< Tillbaka till Del 2