Min (trading) resa….(del 1)

När jag började med trading så hade jag förvisso många år bakom mig av investeringar och teknisk analys.
Tyvärr var det inte till min fördel – som man kanske kan tro.

Med det “i bagaget” hade jag ännu större tro om att jag kunde lösa det hela själv och lära mig det man behöver genom att läsa böcker och titta på Youtube videos.

Mer fel än så kunde jag inte ha. Mitt fall blev bara ännu större.


Jag hade ingen struktur i det jag försökte lära mig, jag hoppade från ett system till ett annat och från en lärare till en annan.
Till slut visste jag nog, med facit i hand, inte Alls vad jag gjorde – men jag trodde det.

Därför slutade det med att jag förlorade allt jag hade på mitt, förvisso inte så stort, konto….inte bara En gång…utan Två gånger.

Jag var inne på mitt tredje konto av trading och låg nog back ungefär hälften av det jag satt in när det slog mig i ansiktet som en slägga – jag måste sluta förlora pengar!

Det spelar ingen roll om jag inte går med vinst – bara jag slutar förlora pengar!

Jag slutade tradea i samma sekund….och började fundera på utbildning, mentor….helt enkelt Vad som kunde hjälpa mig på bästa sätt.

Jag hade insett att jag inte kunde fortsätta förlora pengar på något som jag trodde jag behärskade – medan 2,5 förlorade konton vittnade om annat.

Jag började kika runt efter utbildningar och hittade till slut en i USA som jag bestämde mig för. De var kunniga och utbildningen gav mig en bra grund att stå på. (Våran utbildning har delar av sitt innehåll format på samma sätt).
Men det var något jag saknade. Jag behövde någon som jag kunde prata med personligen, någon som ville förstå Min situation och ge mig råd och stöd utifrån det.

Eftersom jag hade utvecklat ett stort intresse för Harmoniska mönster så tog jag en vild chansning och gick till “grundaren” av dessa (Scott Carney) för att kanske få lite mer information och lite vägledning.

Mitt stora intresse, alla frågor och min iver att få lära mig mer fångade Hans intresse och, sagt och gjort, jag hade helt plötsligt en mentor!
(Det var kanske inte riktigt Så enkelt – men kontentan var den samma – Scott blev min mentor inom Harmonisk Trading under ca. 1år)

Min resa tog plötsligt en oväntad vändning. Jag hade nu inte bara en utbildning men även en Mentor…och inte bara det.

Många av er kommer kanske ihåg att jag under en period även var “Harmonic Trading Sverige”? Vårat samarbete resulterade i att jag (tillsammans med en vän och fd. partner) fick bli ansvariga för hans varumärke i Norden. Men att driva ett partnerskap med någon som sitter på andra sidan Atlanten var inte det lättaste – därav övergången till “Pattern Trading Sverige” och ett helt eget företag.

Men nog om mitt företag. Eller snarare – mer om mitt trading företag.
För det var Dit jag tog mig. Jag förstod att tradingen måste hanteras som ett företag. Med samma disciplin, samma målmedvetenhet och envishet, samma planering och organisering, samma struktur och systematiskt nötande av “det som fungerar”.

Efter över 12 veckors nötande av utbildningen, ännu fler veckor med Harmoniska mönster och många samtal med Scott så hade jag nu en Tradingplan på plats, jag hade påbörjat backtesting och en första Money Management “teknik” var på plats.
Men nu då? När skulle jag börja tjäna pengar!

En viss psykologisk svaghet kommer alltid att leva kvar (hos de flesta, så även hos mig) och just där och då var min iver att komma igång med allt jag hade lärt mig stor! Mycket stor!

.

Vidare till Del 2 >>